HOME BARİSTA EĞİTİMİ
Kahve tutkunlarına yönelik olarak evde nasıl daha iyi kahve demleyebileceÄŸinizi öÄŸrenip deneyimleyebileceÄŸiniz kahve eÄŸitimimiz.
EÄŸitim İçeriÄŸi
- Kahvenin tarihi ve yetiÅŸtirilmesi
- Coğrafi ve yetiştirilme koşullarının tada olan etkisi
- Nitelikli kahve kavramı nedir?
- 3. nesil kahveciliÄŸin geliÅŸimi
- Tat kriterleri
- Nitelikli kahvenin iÅŸleme metodu ve tada etkisi
- Nitelikli kahve demlemek için gerekli standartlar
- Manuel demleme ekipmanları tanıtımı
- Ekipmanlar arasındaki tat farkları
- Chemex, v60 ve AeroPress ile demleme, bu ekipmanlarda aynı çekirdeÄŸin tat farkları
- Üç ayrı çekirdeÄŸin demlenmesi ve tadımı