top of page
Home Barista Eğitimi
Son yıllarda, gündelik hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan kahve ile ilgili, evde nasıl daha iyi kahve yapabilirim, doğru ekipmanlar nelerdir, doğru kahve seçimi nasıl olmalı gibi sorular varsa bu eğitim tam size göre.
Eğitim Süresi: 4 saat
Eğitim İçeriği:
-
Kahvenin tarihi ve yetiştirilmesi
-
Coğrafi ve yetiştirilme koşullarının tada olan etkisi
-
Nitelikli kahve kavramı nedir?
-
3. nesil kahveciliğin gelişimi
-
Tat kriterleri
-
Nitelikli kahvenin işleme metodu ve tada etkisi
-
Nitelikli kahve demlemek için gerekli standartlar
-
Manuel demleme ekipmanları tanıtımı
-
Ekipmanlar arasındaki tat farkları
-
Chemex, v60 ve AeroPress ile demleme, bu ekipmanlarda aynı çekirdeğin tat farkları
-
Üç farklı çekirdeğin demlenmesi ve tadımı
-
Evde espresso makinesi kullanımı
bottom of page